В Ужгороді школярі пересклали ЗНО, зірване через “замінування” (ВІДЕО)

замінування-школа15 травня в Ужгородській ЗОШ №19 ЗНО з української мови та літератури було зірване повідомленням про замінування.

Тоді через студента, що повідомленням про замінування закладу намагався “допомогти” приятельці, школярі не змогли завершити тестування.

Начальник управління освіти Закарпатської облдержадміністрації Ганна Сопкова тоді ж повідомила в Український центр якості освіти та Міністерство освіти України, де оперативно прийняли рішення щодо додаткових можливостей складання ЗНО для цієї групи школярів.

Ганна Сопкова, директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА:

Український центр якості освіти та Міністерство освіти України пішли на зустріч Закарпатській області. Після перевірки навчального закладу правоохоронцями, дітей запустили до аудиторії і вони приймали своє рішення — чи вважати свої роботи виконаними чи надати можливість додаткової сесії. Була врахована спільна думка і батьків і дітей, які були на тестуванні, і деякі змінили свої заяви на інші. Серед тих дітей були й такі, яким необхідний був документ про освіту до 1-го червня. Міністерство освіти окремим наказом дозволило цим дітям пройти додаткову державну підсумкову атестацію на базі навчальних закладів. Інші, 125 дітей, котрі виявили бажання взяти участь у додатковій сесії змогли це зробити 14-го червня.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *