В Ужгороді проведуть майстер-класи з писанкарства

писанкиІніціатори проекту “Тепло рук” підготували чергові тематичні майстер класи – з нагоди прийдешнього Великодня усіх бажаючих навчатимуть виготовляти нетрадиційні писанки та малювати писанки воском.

Писанкарство – давнє й улюблене мистецтво українського народу. До Великодня писанки готують і дорослі, і малеча. Учасники майстер-класів з писанкарства зможуть дізнатися про зміст закодованих символів та навчаться розписувати писанки, використовуючи традиційні орнаменти. Обираючи зразок писанки, кожен з учасників творить свій витвір мистецтва, можливо не такий витончений як у майстрині, але по-своєму унікальний, адже це скоріш за все Ваша перша власноруч виготовлена писанка.

Такі заняття дають реальну можливість доторкнутися до народної культури, побуту українців. Це чудова нагода подивитися один на одного по-новому: батькам на творчі здібності своїх дітей, дітям пізнати щось нове в своєму житті, або, навіть, започаткувати в собі нові творчі завдатки, колегам поспілкуватися у неформальному творчому просторі.

У вартість входить: майстер-клас з розпису писанки, приладдя для розпису (писачок, барвники, бджолиний віск, свічка). Примітка: можна буде придбати писачок, яким Ви користувались.

В рамках писанкарства також можна прийняти участь у майстер-класах з виготовлення нетрадиційних писанок з тканини або фетру, оригінальних вишитих хрестиком дерев’яних писанок.

“Запрошуємо Вас на майстер-класи з писанкарства 22 та 29 березня, 5 квітня 2015 року о 13.00 (виготовлення нетрадиційних писанок) та 15:00 (малювання писанок воском) у кафе музей «Під замком» (СНЕК), щоб разом підготуватися до Великодня”, – припрошують долучатись до заходу ініціатори проекту “Тепло рук”.

писанки-афіша

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *