В Ужгороді правозахисники вимагають випустити жертву балогівської провокації (ФОТО)

Сьогодні, 28 жовтня 2014 р., під стінами Апеляційного суду Закарпатської області зібралися громадські активісти та правозахисники щоб добитися звільнення в’язня Олега Грабнера, якому інкримінувався замах на життя заступника голови Ужгородського міськрайонного суду Олега Ціцака. Тоді, правоохоронці за вказівкою Голови секретаріату президента україни Віктора Балоги, намагалися повісити організацію замаху на Сергія Ратушняка.

Нагадаємо, що О.Грабнера правоохоронці викрали ще у 2009 році. Спочатку жителя м. Ужгород  служителі закону переховували в райвідділку Хмельниччини. Звідти його вивезли в Житомирське СІЗО. А надалі, силою перевезли в Ужгородське СІЗО. Там його били та змусили підписати документ про замах на вбивство, якого він не скоював.
Виходячи із цього суддя першої інстанції позбавив Грабнера волі. З несправедливим вироком засуджений та його рідні не змирились, тому й подали апеляцію, але й там розуміння не знайшли. Служитель Феміди, апеляційного суду підтримав рішення першої інстанції та в 2013 році позбавив О.Грабнера волі строком на 13 років із конфіскацією майна.

Зараз справа знову знаходиться в апеляційному суді. Підтримати засудженого прийшли також представники Громадянського руху україни та Дмитро Павліченко, який був незаконно засуджений за подібних обставин.

павлченко павліченко5 павліченко2 данацко грабнер павлыченко3

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *