В Ужгороді діти внутрішніх переселенців та учасників АТО «малювали майбутнє» разом (ФОТО)

4 лютого 2015 року, у рамках ініціативи «Будуємо спільне майбутнє разом», пройшов дитячий захід «Намалюй майбутнє».

Захід почався у інтерактивному закладі «Пластилін», де з 14:00 до 17:00 проходив майстер-клас з розпису по дереву для дітей внутрішньо переміщених осіб та дітей учасників бойових дій, віком від 3 до 12 років. Після майстер-класу дітям провели екскурсію Закарпатським академічним ляльковим театром «Бавка», професійні аніматори познайомили дітей із ляльками-маріонетками. На завершення для дітей організували творчий вечір за участі учнів Ужгородської дитячої школи мистецтв, під час якого діти мали можливість ознайомитися з культурою Закарпатського краю. Серед виступаючих були і діти переселенців з Криму, Донецької й Луганської обл., які вже беруть активну участь у різноманітних творчих заходах.
«Сьогоднішній захід став чудовим зразком консолідація заради спільної перемоги. Діти – то наше майбутнє, тому, незважаючи на те, з якої ми частини України, західної, центральної, а чи східної, долаючи нав’язані стереотипи, ми повинні йти до порозуміння та співпраці заради щасливого майбутнього наших дітей.», – прокоментував голова ГО «Закарпатська громада», Борис Кондратюк.
Метою проведення заходу було створення умов для встановлення діалогу та подальшої взаємної комунікації між дорослими, що є важливим у процесі адаптації. Ініціатором проведення заходу є ГО «Закарпатська асоціація територіальних громад». Захід відбувся за підтримки Ужгородської міської ради. Партнерами акції стали дитяче кафе «Пластилін», українська сімейна пекарня «Palyanytsia» та кондитерський цех ТМ «Shtefanyo V&V».

«Реалізація ініціативи здійснюється в рамках проекту Літній табір «Школа з прав людини та громадянської активності для Криму та Сходу України», що реалізує Громадська спілка «Освітній дім прав людини – Чернігів» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Погляди розробників та реалізаторів Ініціативи не обов’язково збігаються з офіційною позицією МФ «Відродження».

Подальші новини та фото-звіти на сайті zakhrom.at.ua

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

діти5 діти діти2 діти3 діти4

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *