В Ужгороді відбудеться ювілейний вернісаж художниці Анни Ландовської

5 грудня в атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації та облради відбудеться презентація творчого доробку члена НСХУ, лауреата обласної премії у галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ім.Й.Бокшая й А.Ерделі Анни Ландовської. Присвячений вернісаж ювілеєві художниці.

Виставку з промовистою назвою “Про те, що оточує мене…” складуть близько 40 робіт, виконаних, здебільшого, за останні 5 років. Це твори в техніках олійного живопису, акварелі та пастелі, серед жанрів переважають натюрморти, пейзажі.

Урочисте відкриття о 12.00.

Довідково

Народилася мисткиня 19 травня 1962 року в Ужгороді.

1975-1980 – навчалася у Середній художній школі ім.Б.Йогансона (сьогодні Санкт-Петербурзький державний академічний художній ліцей ім.Б.Йогансона при Російській академії мистецтв).

1980-1986 – навчання в Ленінградському інституті живопису, скульптури та архітектури ім.І.Рєпіна (нині Санкт-Петербурзький державний академічний інститут живопису, скульптури та архітектури ім.І.Рєпіна).

З 1986 по 1988 рр. – викладала в Ужгородському художньому училищі прикладного мистецтва (тепер Закарпатська академія мистецтв і Коледж мистецтв ім.А.Ерделі).

Учасниця багатьох регіональних та всеукраїнських виставок, із них персональні – в Ужгороді, Мукачеві, Києві, а також містах Пряшів (Словаччина), Моріцбург і Пірна (Німеччина).

Твори мисткині зберігаються у приватних колекціях в Україні, Росії, Словаччині, Угорщині, Австрії, Німеччині, Італії, Франції, США, інформує Управління культури закарпатської ОДА.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *