В Ужгороді пройде ретроспективна виставка акварельних робіт закарпатських митців

26 вересня о 18:00 в галереї «ІЛЬКО» відбудеться відкриття першої обласної ретроспективної виставки “АКВАРЕЛЬ”. Будуть представлені роботи як класиків, так і сучасних художників, які працюють у цій техніці.

“У мене давно була ідея про виставку акварелі, яка би поєднала роботи класиків та сучасників. Більше того – роботи живописців, які також працювали з акварелями. Ми хочемо, аби перша наша обласна виставка акварелі привернула увагу і повернула повагу до цієї техніки. Аби люди зрозуміли і відчули, що мистецтво не лише на полотні, а й на папері, металі, глині. Воно, або є, або його нема”, – зазначив художник Василь СКАКАНДІЙ.

Художник Борис КУЗЬМА зауважив: “Ми хочемо звернути увагу на таку техніку як акварель, адже через те, що останнім часом дуже популярний живопис і більшість шанувальників мистецтва звертають увагу саме на нього, техніка акварелі трохи призабута. Акварель є неповторною, техніка швидка, передає моментний вираз природи або стану.

З акварелями можуть працювати лише справжні майстри. У цій техніці працювали Борецький, Ерделі, Бокшай, Глюк, Коцка та ряд інших митців – наших попередників, корифеїв. Вони вкладали у неї свій зміст.

Ця виставка є ретроспективною, бо показує певний зріз. На ній будуть представлені як робити старих майстрів, так і сучасників. На мою думку, це буде цікаво, бо є чимало людей, які працювали у цій техніці і працюють сьогодні.”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *