В урочищі Драгобрат незаконно передано у власність громадянам 19 земельних ділянок

drahobratТячівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, службовими особами Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області.

Як поінформував керівник Тячівської місцевої прокуратури Степан Жовнір, з урахуванням публікацій у пресі, прокурорами опрацьовано інформацію щодо надання у власність громадянам земельних ділянок для індивідуального садівництва на території полонини Драгобрат.

На підставі зібраних матеріалів і було розпочате вказане кримінальне провадження, адже попередньо встановлено, що, посадовці умисно, в інтересах фізичних осіб, шляхом зловживання службовим становищем, у порушення вимог Земельного кодексу України, протягом 2013 – 2016 років незаконно передали у власність громадянам 19 земельних ділянок загальною площею майже 2 га в урочищі Драгобрат за межами населеного пункту смт. Ясіня Рахівського району, чим інтересам держави спричинено тяжких наслідків.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим органів Національної поліції. На даний час слідство у кримінальному провадженні триває, вживаються необхідні заходи щодо встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та винних осіб.

Повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *