В Тячівській РДА пройшла дружня зустріч з делегацією із Швейцарії (ФОТО)

Минулого тижня голова Тячівської РДА Петро Голубка провів зустріч з делегацією із Швейцарії, яка приїхала на відзначення 5 –ої річниці соціального Центру «Парасолька». Отож під час святкування  керівник району запросив  закордонних гостей в райдержадміністрацію для дружньої розмови. У роботі зустрічі також взяли участь міський голова Іван Ковач та  директор Центру Оксана Лукач.

Насамперед з української сторони прозвучали розповіді  про наш район, його особливості та суспільно – політичну ситуацію на сьогоднішній час. Візитери уважно слухали та навіть занотовували цікаві факти із життєдіяльності Тячівщини.

голубка

Відтак голова РДА Петро Голубка висловив вдячність швейцарським волонтерам за благодійну діяльність, яку вони проводять на Україні і зокрема в Тячеві. Адже проект «Парасолька» став можливим завдяки швейцарським меценатам, і зокрема засновнику фонду «Парасолька» Моніці Фішер, які зібрали кошти для його втілення.

В результаті чого 25 вихованців з Вільшанського інтернату для дітей з психічними та фізичними вадами отримали нову домівку в Тячеві. Цей заклад став для молодих людей альтернативою психоневрологічному диспансерові, куди після досягнення певного віку переводяться випускники інтернату.

Там фактично особистість не мала б розвитку і в перспективі – жодних шансів інтеграції у суспільство. А тут, за 5 років існування закладу вихованці демонструють колосальні уміння в різних напрямках як творчої так і виробничої діяльності.

На пропозицію продовжити проект і зокрема в інших населених пунктах району, де також проживає багато інвалідів, Петро Голубка відповів схвально. Тож було  обговорено перспективи на майбутнє людей з обмеженими можливостями та особливості роботи з цією категорією людей. І навіть запропонував деякі варіанти для розташування та надання  відповідного приміщення.

Міський голова Іван Ковач запропонував швейцарським друзям виступити ініціаторами для пошуку в Швейцарії міста-побратима для Тячева. На що закордонні гості погодились і вже по приїзді додому займуться даними питанням.

На завершення дружньої зустрічі Петро Голубка  висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю. Відтак на згадку про теплі й щирі відвідини Тячівщини разом з міським головою Іваном Ковачем  вручив закордонним гостям  пам’ятні подарунки від райдержадміністрації і міської ради.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *