В річку Уж на Перечинщині потрапили нафтопродукти

нафтопровід17 вересня о 17:30 до ОКЦ УДСНС України у Закарпатській області надійшло повідомлення про те, що внаслідок несанкціонованої «врізки» в трубу продуктопроводу ДП «Прикарпатзахідтранс» ЛВДС «Дубриничі» в русло річки Уж в районі с. Ворочево, Перечинського району виявлено потрапляння нафтопродукту (попередньо дизпаливо).

Внаслідок несанкціонованої врізки у трубу продуктопроводу на Перечинщині в Уж потрапили нафтопродукти

За попередньою інформацією  орієнтовна площа забруднення на поверхні водного дзеркала річки Уж близько 300 м2.

Аварійною бригадою ЛВДС “Дубриничі” ДП “Прикарпатзахідтранс” виконуються заходи з:

– герметизації труби, влаштування котловану для відкачки накопичених нафтопродуктів;

– встановлення гідрозатворів на місцевому потічку (без назви, ліва притока річки Уж в районі с. Ворочево, Перечинського району, станом на теперішній час безводний);

– роботи по очищенню території від залишків нафтопродукту.

Відстань від прокладання продуктопроводу до русла річки Уж становить 1,5 км.

Попереджено Ужгородське міське управління водного господарства (МУВГ) про можливість забруднення поверхневого джерела водопостачання м. Ужгорода (дериваційний канал).

З метою захисту водозабору міста Ужгород від потрапляння нафтопропродуктів  поблизу с. Кам’яниця Ужгородського району аварійною бригадою ЛВДС «Дубриничі»  спільно з Ужгородським МУВГ встановлені бонові загорожі. Відстань від місця забруднення до дериваційного каналу близько 6,5 км.

Спеціалістами гідрохімлабораторії БУВР Тиса (водгосп), представниками ужгородського МУВГ  та державної екологічної інспекції у Закарпатській області відібрані проби води та проводиться постійний моніторинг ситуації щодо забруднення річки Уж.

newspravda.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *