В минулому році податковою міліцією Закарпаття до бюджетів мобілізовано майже 16 млн. грн.

податковаТаких результатів вдалося досягти за рахунок зосередження працівників на діяльності з базами даних та аналітично-інформаційними системами, одночасно зі зменшенням втручання у господарську діяльність підприємців. Про це повідомив Ігор Коломійцев – заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Закарпатській області під час зустрічі з платниками податків області. Захід відбувся під темою «Виконання Стратегічного плану розвитку органів доходів і зборів: перспективи та очікування».
– Для впровадження норм нового Кримінально-процесуального кодексу було розроблено програмні продукти, які  дозволяють по заданих параметрах виявляти підприємства, що підпадають під певні ризики, які свідчать про несумлінних суб’єктів господарювання. За рахунок цього було зменшено безпосередні контакти оперативно-слідчих підрозділів з підприємцями, – зазначає Ігор Коломійцев.
Керівник слідчого управління фінансових розслідувань поінформував присутніх, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 127 відомостей про вчинення кримінальних правопорушень, із них 63 відомості про ухилення від сплати податків. Слідчими податкової міліції закінчено провадження по 78 кримінальних правопорушеннях, з яких 32 направлені до суду. По даних провадженнях відшкодовано 8,5 млн. грн., що в 2,4 рази більше аналогічного періоду 2012 року.
Також, за його словами, припинено діяльність одного конвертаційного центру, за допомогою якого групою осіб конвертовано грошових коштів у готівку на суму 5,9 млн. грн. Слідчими податкової міліції відносно зловмисників провадиться досудове розслідування, відносно організатора в поточному році кримінальне провадження скеровано до суду.
З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 27,8 млн. грн., із них товарів підакцизної групи на суму 6,7 млн. грн. Припинено діяльність 2-х підпільних алкогольних цехів. Для активізації боротьби з розповсюдженням фальсифікованої та недоброякісної продукції на території нашої країни 24 січня поточного року була розпочата широкомасштабна операція „Акциз-2014”. На сьогодні вже вилучено 2,5 тонни етилового спирту.
Ігор Коломійцев запевнив, що протягом розслідування слідчими податкової міліції кримінальних проваджень, під вартою не утримується жодна особа. «Для нас не важлива кількість кримінальних справ – важливі відрахування до бюджету, щоб всі збитки, завдані державі несумлінними підприємцями, були відшкодовані у повному обсязі», – поінформував очільник слідчого управління фінансових розслідувань органу доходів і зборів області.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *