Categories Новини

В Кужбеях освятили оновлений храм

хатаВсе почалося з того, що літом цього року група автолюбителів з числа членів громадської організації «Карпатські бугаї» відвідали це віддалене унікальне поселення, де в даний час проживають тільки 2 людини, і зупинилися біля храму.
Зразу ж було прийнято рішення провести ремонтні роботи старовинної церкви власним коштом. Надав сприяння в їх проведенні і голова Міжгірської райдержадміністрації Василь Щур.
Сьогодні в оновленому храмі провели святкову літургію настоятель храму, протоієрей о. Василій, а також монахи Києво-Печерської лаври. Такого урочисто-піднесеного співу храм не чув, можливо, аж із початку свого заснування – 1937 року.
З благословення Блаженнішого Володимира, Предстоятеля Української Православної Церкви з нагоди урочистої події на довічне зберігання ікону Успіння Пресвятої Богородиці (другої половини XIX століття) подарувала храму присутня та торжестві М.Бур”янова, директор культурологічного центру Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.
В святковому богослужінні взяли участь голова райдержадміністрації Василь Щур, його заступник Володимир Голодняк, сільський голова с.Сойми Василь Галай, заступник редактора районної газети «Верховина» Василь Пилипчинець, керівник районного спортивно-технічного клубу ТСОУ Микола Янчик, депутат Міжгірської селищної ради Іван Субота.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *