В Карпатах пройшов похідний вишкіл закарпатських націоналістів

З 19 по 23 липня відбувся похідний вишкіл спортивно-патріотичного руху “Карпатська Січ”. Метою походу було закріплення знань та навичок, здобутих під час таборування в спортивно-патріотичному таборі імені Д. Климпуша (5-12 липня).

1Протягом 5 днів учасники вишколу пройшли більше 150-ти кілометрів по Великому Вододільному хребті, завершивши маршрут на місці розстрілу карпатських січовиків на Верецькому перевалі.
“Нас глибоко вразило побачене: могили січовиків, які в 1939 році віддали життя за Волю Батьківщини перебувають в жалюгідному стані, натомість “пам’ятник” про перехід угорців через Карпати, який лежить на кістках українців, регулярно прибирається і чи не щодня приймає екскурісії. Більше того, пам’ятник чужому народові охороняється, а місце смерті Героїв України занепадає. Ставлення до свого минулого угорців і українців просто вражає”…
За час похідного вишколу січовики відпрацювали вміння по гірському туризму, спортивному орієнтуванню, картографії, виживанню в екстремальних умовах.
За словами учасників, найбільшим враженням вишколу стала велич Українських Карпат. Перебуваючи високо в горах, подалі від міського бруду можна зрозуміти чому тисячі українців-січовиків гинули за цю землю.
Бачачи позитивні результати від таборування та вишколів (так і похідних) і зважаючи на бажання січовиків – в подальшому планується регулярно проводити подібні заходи.

4 12 10 8 6 5

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *