В Чопі влада не володіє ситуацією з водозабезпеченням громадян (ДОКУМЕНТ)

Останнім часом про воду в нашому місті не говорить лише лінивий. Періодичне зникнення води у передсвяткові дні або жовто-коричневе витікання рідкої субстанції з водопровідних кранів під час латорицьких паводків чи постійні прориви у різних частинах міста водопровідних магістралей, які не ремонтуються роками та різке зростання вартості води більше, як у 6 разів – все це характеризує сьогоднішній стан водозабезпечення міста.

Міська влада дуже довго замовчувала проблему міського водопостачання, але на початку лютого заговорила, випустивши в своїй газеті «Чопський вісник» статтю під назвою «Все про водопостачання в Чопі». Прочитавши її, складається враження, що це історично-публіцістичний твір, а не коментар міських чиновників про насущну проблему міського водопостачання та шляхи її вирішення.
Щоб не бути голослівними та вивчити проблеми водопостачання в місті, міські активісти звернулися до міських чиновників із запитом щодо отримання інформації з цієї проблеми. На жаль, на їхнє звернення міські чиновники, як завжди, здійснили формальну відписку, прикривши факти своєї безгосподарності. Фотокопію листів можна переглянути нижче.
Отож, редакція нашого видання вирішила їх опублікувати та прокоментувати відповідь міських чиновників.

1. Скільки коштів було використано у 2006-2008 роках для буріння водоносних свердловин та будівництва приміщень для глибинних насосів та виконання інших робіт у міському парку?
У своїй відповіді міські чиновники стверджують, що даних щодо фінансування робіт по бурінню свердловин у міському парку немає, вони відсутні. Тобто міські чиновники навіть не знають скільки коштів вони витратили на свердловини, закопавши їх у землю в міському парку. Будівлі для глибинних насосів на сьогоднішній день уже розвалюються, приміщення біля водяних башт розбиті, водяні колодязі відкриті.

2.На чиєму балансі знаходяться всі будівлі, приміщення та водонапірні башти у міському парку?
З відповіді міських чиновників випливає, що вони не знають на чиєму балансі знаходяться всі приміщення та водонапірні башти в міському парку. Напевно сьогоднішній їхній такий розбитий стан саме тому, що вони не мають справжнього господаря. Те, що було зроблено попередніми міськими головами, сьогоднішній міський голова повністю знищила.

3.Чи здійснювався аналіз води на її хімічний склад та чи придатна вона для питного використання. Що необхідно здійснити для очищення води?
Аналіз води здійснювався і вона буде придатна для питного використання після її очищення від заліза та марганцю. Зрозуміло, що глибинні води на низові Тиси збагачені залізом та марганцем, це навіть вивчається в курсі шкільної географії, але що необхідно зробити для їхнього очищення міські чиновники не знають.

4.Що необхідно зробити ( назвіть перелік робіт та приблизну вартість робіт ), які необхідно зробити для того, щоб запустити міський водозабір у парку?
Для визначення кількості робіт та їх вартості потрібно замовити проектно-кошторисну документацію. Отже, протягом дев’ятирічного одноосібного правління міські чиновники «палець об палець не вдарили», щоб комплексно вирішити цю проблему. Заощаджені у 2005 році попереднім міським головою В. Горинецьким кошти, міські чиновники закопали в землю, забувши їхню кількість і на цьому всі роботи щодо вирішення проблем міського питного водопостачанням завершилися.

5.Чи виготовлялася відповідна технічна документація та проектно-кошторисна документація на роботи, які необхідно зробити для того, щоб запустити міський водозабір у парку?
З попередньої відповіді можна зрозуміти, що ніяка документація до сьогоднішнього часу міськими урядовцями не виготовлялася.

6.Хто із працівників міської влади займався або займається питанням водозабезпечення з міського парку?
З багаточисельного апарату міських урядників протягом усієї діяльності влади ніхто професійно не займався питанням власного міського водозабезпечення.

Чи передбачено у міському бюджеті 2015 року кошти на виконання робіт (вказати перелік робіт) пов’язаних із водозабезпеченням з міського парку?

У своїй відповіді міське керівництво пише, що кошти на фінансування проектно-кошторисної документації будуть виділені після розподілу залишку коштів бюджету розвитку.
На сайті міської ради уже оприлюднено проект рішення про розподіл залишків коштів минулорічного бюджету, а серед перерахованих питань чомусь немає виготовлення проектно-кошторисної документації.
Як бачимо, любима відповідь міської влади «немає грошей» уже 9 років не може зрушити дану проблему з місця. Байдужість міських чиновників, яких на минулих виборах обрали за 200-гривневу купюру, затягнула проблему в глухий кут, яку міські чиновники не вирішують.
Крім того з офіційного повідомлення ВОДЧ-5, міське керівництво жодного разу протягом свого правління в місті не зверталася до залізничного підприємства щодо вирішення питання міського водопостачання.
Цією владою проблема не буде зрушена з місця і в цьому році, адже у 35 мільйонному цьогорічному бюджеті на вирішення проблеми водопостачання не виділено навіть однієї копійки. І дуже шкода, що серед великої когорти міських чиновників є корінні чопівчани, які не дбають про своє місто.
Радує той факт, що восени цього року будуть місцеві вибори і нарешті ми зможемо обрати нову міську владу, яка як справжній господар візьметься за вирішення міських проблем та наведе лад у нашому прекрасному містечку.

Мій Чоп

водозабір

чубірко2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *