В Берегові таки провели сесію міськради, напередодні зірвану ЄЦом

17 листопада відбулось пленарне засідання 35-ї сесії депутатів Берегівської міської ради VI-го скликання. Розпочалось воно з Гімну України та хвилини мовчання за загиблими на Сході країни.

сесія берег

Це пленарне засідання мало відбутись ще 12 листопада, проте для відкриття сесії не вистачило більшості голосів. Після  «баталій» у виконанні однієї з політичних фракцій, міський голова прийняв рішення провести чергову сесію17 листопада.

Перед засіданням міський голова акцентував, що засідання сесії – це, перш за все, конструктивна робота, ане трибуна для піару і зайвих емоцій. Мешканці міста із занепокоєнням слідкують за ходом роботи під час сесій, а тому той, хто не зацікавлений у збереженні миру та спокою — відвернувся від своїх виборців.

Окрім того міський голова підкреслив, що бажаючі депутати можуть ознайомитися з річним звітом. На грудневій же сесії його також буде зачитано.

бабяк

Цього дня в сесійній залі з’явилися 27 депутатів, які проголосували за відкриття сесії, а також за порядок денний в якому налічувалось 90 питань, серед яких бюджетні питання та програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Перед розгядом проектів рішенб депутат Едуард Пуканич зачитав звернення до керівництва Берегівського РВ УМВС через криміногенну ситуацію, що склалася у місті.

Далі Ольга Андришин інформувала депутатів про міський бюджет на 2014 рік. Зокрема фахівець зазначила, що за рахунок економії коштів на енергоносії  та ін., було перерозподілено кошти, а саме збільшено видатки на зарплати у сумі 536, 4 тис. грн. Прийнято програму на цей рік підтримки учасників АТО та членів їх сімей – мешканців Берегова у сумі 6 тис. грн. Окрім того збільшено видатки на програму земельної реформи у місті на 2012–2015 рр.

Т. в. о. начальника міськкомунгоспу Єлизавета Феньєш інформувала народних обранців про про підготовку доріг до зимового періоду 2014–2015 років. Так, комунальне підприємство МШРБД провело ямковий ремонт доріг  Б. Габора, Баттяні на суму 53 тис. грн. Проведено капітальний ремонт тротуарів по вул.Б. Хмельницького, бульв. Д. Іллейша на суму 206, 4 тис. грн. Цьогоріч завершено капремонт вул. А. Яноша, Корятовича на 560 тис. грн. Тротуари і площі протягом зими будуь утримуватися ТОВ «Берег Вертікал», в якого наявна спецмашина з очистки снігу. Для підсипки тротуарів  виділено 7 тис. грн для закупки соляної суміші. Комунальному підприємству МШРБД виділені кошти на зимове утримання доріг вулиць міста в сумі50 тис. грн.

Також депутатам міської ради представили програму підтримки міської газети «Берегово» на 2015 рік.Проте депутати від «ЄЦ» та «КМКС» утримались в голосуванні за цим питанням без коментування свого рішення.

Світлана Холостенко ознайомила депутатів з програмою фінансової підтримки Берегівського міськрайонного товариства Закарпатської територіальної організації спілки ветеранів Афганістану, з програмою забезпечення підготовки молоді до служби в армії та проведення приписки громадян до дільниці,  а також призову їх на строкову службу в 2015 році.  Усі проекти рішень були підтримані депутатами.

Депутати міської ради прийняли і ряд важливих земельних питань, серед яких — рішення про виділення близько 40-ка земельних ділянок берегівчанам-учасникам АТО в новому району, вилиці якого будуть названі в память загиблих берегівських героїв Роланда Поповича і Олега Тюрікова. На прохання матері загиблого солдата у зоні антитерористичної операції Михайла Тимощука,  прийнято рішення розпочати процес перейменування вулиці Кривої на вулицю Михайла Тимощука.

Серед іншого депутати повідомили, що берегівські підприємці спільно з Володимиром Бортнічуком придбали для потреб військових у зоні АТО 7-місну автівку «Mitsubishi». Наприкінці засідання очільник одного з ОСББ міста Олексій Калакуцький звернувся до народних обранців з проханням, аби кожен дупутат також прозвітував про свою роботу.

Загалом сесія міської ради пройшла продуктивно, проте виникає питання: навіщо 12 листопада депутати однієї з політичних сил не проголосували за відкриття сесії за цим же порядком денним, затримавши прийняття ряду важливих рішень?

beregszasz.com.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *