Ужгородці викидають сміття не в баки, а поза них

сміттяВ Ужгороді розчищають стихійні сміттєзвалища. Наразі цим займається кілька комунальних підприємств. Перші результати очевидні, однак є і проблеми: це неохайність самих мешканців та  недобросовісні підприємці, які залишають відходи поблизу смітників багатоповерхівок.

Чимало нарікань на неналежне вивезення сміття було у мешканців Ужгорода, коли цим займалося комунальне підприємство. Зараз збір та утилізацію сміття взяло на себе приватне підприємство “AVE”, вивозять відходи регулярно, однак лише з баків, як і передбачено договором. Ужгородці ж продовжують засмічувати територію довкола, утворюючи стихійні сміттєзвалища. А їх теж комусь треба прибирати.

В.о. мера міста каже: проблеми із Казначейством нікуди не зникли,  кошти бодай на бензин провести допомогла область,  адже з приходом літа проблем від цих смітників стало більше. Закріпили прибирання за ЖРЕРами і комунальниками.  Стихійні звалища  створюють  самі мешканці.  Перш за все,  елемантарно викидають не в баки, а поза них. Плюс до цього часто приносять відходи,  які до побутових не відносяться,  а відтак мали б вивезти  на звалище самостійно. Грішать цим навіть ремонтні бригади. Хоч винних не знайдеш,  однак і ховати голову в пісок – не вихід. Допоки ЗМІ та освітні програми виховують в українцях культуру і навіть привчають сортувати сміття, міська рада обіцяє: зачистка – не одноразова.

А от підприємцями,  що зносять сміття з ринку, таки обіцяють зайнятись.  По суті “AVE”  прибирає відходи за мешканцями  будинків, торговці ж теж зобов’язані укладати договори на вивезення вже промислових відходів.  Інакше їм загрожує штраф за утворення стихійного сміттєзвалища.

karpatskijobjektiv.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *