Ужгородський національний університет в рамках реорганізації ліквідував інститути

ужну23 червня в УжНУ як навчальні структурні підрозділи ліквідовані інститути, що знову реорганізовані у факультети. Така ухвала з’явилася задля оптимізації, яку доручив організувати ректор Володимир Смоланка. Відповідний проект рішення оголосили й підтримали на засіданні Вченої ради, на яку зареєструвалося 55 із 64 членів, що входять до неї.

У проекті рішення, зачитаному проректором з науково-педагогічної роботи Олександром Сливкою, йдеться про те, що Інститут економіки та міжнародних відносин припиняє свою діяльність, відповідно – зі штатного розпису виводять посаду директора.

Кафедру країнознавства переміщають з факультету міжнародних відносин на факультет міжнародного бізнесу й менеджменту. Кафедра світового господарства та економічної теорії з факультету міжнародного бізнесу та менеджменту перебереться на факультет економіки, змінивши назву на кафедру економічної теорії.

І факультет економіки відтепер знову називається по-старому – економічним факультетом. Факультет міжнародного бізнесу та менеджменту прибрав собі назву факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу.

Реорганізується також Інститут післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки у факультет післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки, а Інститут іноземної філології перетвориться на факультет іноземної філології.

Наказом ректора буде створено робочу групу із залученням деканів та завідувачів кафедр для розгляду шляхів та форми оптимізації факультету європейського права та правознавства та юридичного факультету. Продовжена робота комісії з оптимізації й реорганізації структури університету, яка затверджена наказом ректора до 31 грудня 2014 року.

Замість відділу міжнародних зв’язків та відділу ґрантової роботи буде створено відділи роботи з іноземними студентами та відділ міжнародного освітнього й наукового співробітництва.

Науково-тренінговий консультативно-діагностичний центр сімейної медицини та долікарської підготовки включено в структуру науково-дослідного інституту сімейної медицини.

Натомість у структурі університету створюється Науково-дослідний центр інновацій та розвитку ДВНЗ «УжНУ». Контроль за виконанням рішень покладено на ректора Володимира Смоланку.

Медіа-центр УжНУ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *