Ужгородський “Водоканал” збирається знову підвищити тарифи на воду

Згідно Постанови НКРЕКП №866 від 30.06.2017р. «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» з метою досягнення балансу інтересів споживачів, ліцензіатів і держави, забезпечення безперешкодного доступу споживачів, замовників, ліцензіатів, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, організацій, що представляють інтереси споживачів, громадських організацій, засобів масової інформації та інших заінтересованих осіб до інформації та їх обізнаності на засадах гласності, відкритості, добровільності та свободи висловлювань – КП«Водоканал м.Ужгорода» оголошує дату відкритого обговорення щодо необхідності зміни встановлених тарифів на водопостачання та водовідведення на 2018 рік яке відбудеться 16.03.2018 року о 13.30 у приймальнi адміністративної будiвлi КП«Водоканал м.Ужгорода» за адресою:вул.Митна,1 – ІІ поверх.

Заявки для участі у відкритому обговоренні, питання, зауваження та пропозиції щодо проекту тарифів та змін до нього приймаються до 15.03.2018 року включно.

Зауваження і пропозиції просимо подавати за адресою: вул.Митна,1 м.Ужгород, 88000, або на електрону пошту e-mail: [email protected] , або на сайт підприємства – voda.uz.ua .

“Необхідність перегляду діючих тарифів полягає в тому, щоб привести їх до економічно-обгрунтованого рівня. Ініціювання зміни діючих тарифів зумовлено обставинами, що впливають на результати діяльності підприємства, але з причин, які не залежать від КП«Водоканал м.Ужгорода» зокрема, збільшення ставок податків і зборів, розміру мінімальної заробітної плати, різке підвищення цін і тарифів на паливно-енергетичні ресурси, реагенти та інші матеріальні ресурси в тому числі електроенергію питомі витрати якої у тарифах становлять більше 42%”, – зазначають у Водоканалі.

Попередньо обраховані підприємством тарифи становлять:

на централізоване водопостачання та водовідведення, які подані для затвердження, складають –15,80 грн./м3(з ПДВ) води та 8,88 грн./м3(з ПДВ) стоків (разом – 24,68 грн./м3 ріст на 22,8%);

на послуги з постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) –16,67 грн./м3(з ПДВ) води та 9,36 грн./м3 (з ПДВ) стоків (разом – 26,03 грн./м3 ріст на 23,5%).

Також проект тарифу включає суму прибутку, який становить – 7630,0 тис. грн.: 4925,0 тис. грн. – по водопостачанню та 2705,0 тис. грн. – по водовідведенню.

“Плановий прибуток спрямований на забезпечення розвитку виробництва, підвищення надійності, якості технологічного процесу, впровадження енергозберігаючих технологій, відповідно до заходів підприємства на планований рік”, – говорять у Водоканалі.

Нагадаємо, з 1 грудня 2017 року кубометр води в Ужгороді коштує 19,48 грн.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *