Ужгородський нардеп звернувся до Мінсоцполітики через незаконні рішення Пенсійного фонду в Закарпатській області

«Звернувся до Міністра соціальної політики України Андрія Реви через незаконні та безпідставні рішення територіальних органів Пенсійного фонду при призначенні пенсій громадянам України», – заявив Горват.
За словами нардепа, працівники відділень Пенсійного фонду при призначенні пенсій не зараховують громадянам до трудового стажу окремі періоди роботи. Причин таких рішень зазвичай кілька: несплата підприємством страхових внесків, погана якість печатки у трудовій книжці, неточні записи, відсутність довідок тощо.
«Лише впродовж минулого року у моїх приймальнях складено понад три десятки документів з цих питань, в тому числі п’ять позовів на захист порушених прав та законних інтересів закарпатців. При цьому, позиція Верховного Суду в аналогічних справах чітко визначена, зокрема, у ситуації із несвоєчасною чи неповною сплатою страхових внесків відповідальність за це несе саме страхувальник, тобто роботодавець, а не працівник. І на зарахування пенсійного стажу подібні факти не мають впливати. Відтак, Пенсійний фонд зобов’язаний переглянути свою негативну практику та змінити підходи до правозастосування чинного законодавства.Українці мають отримувати свої чесно зароблені пенсії»,- заявляє Роберт Горват.
Прес-служба народного депутата України Роберта Горвата

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *