Ужгородські залізничники збираються бастувати

залізницяУжгородські залізничники готуються до страйку. Причина – намір Укрзалізниці реорганізувати Ужгородську пасажирську вагонну дільницю, передавши її повноваження Львівській залізниці.

На думку працівників вагонної дільниці, така реорганізація призведе або до скорочення працюючих (яких на даний момент нараховується 600), або запропонують перейти на роботу у Львівській області, що знову ж таки, призведе до втрати роботи працівниками структури, тому що переїхати до іншої області готові будуть далеко не всі з них.

Ужгородські залізничники скаржаться, що утиски проти них розпочалися досить давно. Наприклад, було відмінено всеукраїнський залізнодорожний рейс “Ужгород – Харків”, який був прибутковим, тому об’єктивних причин для його ліквідації просто не було.

Раніше Укрзалізниця збиралася так само “реорганізувати” Чернівецьке пасажирське вагонне депо, однак після гучного розголосу й страйку працівників, від своїх намірів відмовилася.

Сьогодні, 2 липня, трудовий колектив провів збори і прийняв рішення провести страйк. Залізничники дають 6-денний термін керівництву на перегляд рішення. В іншому випадку обіцяють багатоденний страйк.

ua.reporter

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *