Categories Новини

Ужгородські свободівці не допустять підняття тарифів на маршрутні перевезення

30 березня 2015 року під час чергових зборів Ужгородської міської організації ВО «Свобода» було ухвалено рішення протистояти підвищенню місцевою владою тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

«В Ужгороді немає жодних передумов для підвищення тарифів на проїзд, окрім бажання збагачуватись за рахунок соціально незахищених громадян! Замість того, щоб обкласти реальними податками багатіїв, місцеві можновладці намагаються відібрати останню копійчину в найбідніших! Ми не допустимо цього підвищення тарифів пристосуванцями колишньої влади. Якщо потреба стане, то знову будемо протистояти злочинам старої влади фізично!» – прокоментував ситуацію відомий в Ужгороді підприємець та громадський діяч Ігор Ващенко.

Свободівець Сергій Білей, який минулого року боровся за виконання перевізниками взятих перед містянами зобов’язань та проти корупції чиновників у сфері перевезень, за що був звільнений з посади, роз’яснив головні положення проблеми:

– Із червня 2015 року уряд Яценюка скасовує пільговий проїзд у громадському транспорті. Третина від всіх пасажирів це різні категорії пільговиків, і в існуючу ціну перевізників вже закладено 1 гривню на компенсацію пільгового проїзду (тобто це 30% тарифів на перевезення), а, позаяк, пільги буде скасовано, взагалі відпадає питання про підняття ціни, навпаки – проїзд мав би подешевшати на цю гривню.

– Не може бути жодних розмов про підняття тарифів без реального моніторингу пасажиропотоків, бо фактично не облікована готівка щодня тече у  кишені перевізників.

– Минулі обіцянки покращення умов перевезення залишилися тільки словами. Не виконано обіцянки про «інвестиції» та оновлення автопарку, який зношують до останнього.

– Не введено системи обіцяного GPS – контролю. На так-званому «конкурсі» чиновниками була вибрана найгірша пропозиція, а пізніше ці результати було скасовано самим виконкомом.

Збори свободівців ухвалили наступну резолюцію:

Чиновники, що окопались в ужгородській владі, на догоду перевізникам збираються підняти ціни на проїзд до 4,5 грн. Громадські слухання, які відбудуться 31 березня 2015 року, організовані владою зумисно, аби зняти з себе відповідальність та легітимізувати грабіжницьку ціну. Ужгородська міська партійна організація ВО «Свобода» вважає неприпустимим таке зухвале обкрадання пересічного ужгородця!

Закликаємо всіх прихильників ВО «Свобода» прийти 31 березня 2015 р. о 13 годині до зали засідань Ужгородської міськради та разом зі свободівцями взяти активну участь у громадських слуханнях для недопущення встановлення грабіжницьких тарифів на проїзд у громадському транспорті!

Прес-служба Ужгородської МО ВО “Свобода”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *