Categories Новини

Ужгородські писанки допоможуть військовим

писанкаОдразу два заходи будуть відбуватися в Ужгороді на Театральній площі у «чистий»четвер — 9 квітня.

Не варто у цей день займатися лише прибиранням, адже найголовніший символ «чистого» четверга — це очищення душі. А як відомо, найкращий спосіб для цього — це допомога іншим людям.

У цей складний для держави час, коли тисячі закарпатців зустрінуть Великдень на війні, подаруймо їм свою любов та підтримку.Із 10 до 18 години біля Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» буде оздоблене «писанкове дерево». Кошти, виручені за продаж елементів цього дерева — писанок ручної роботи — підуть на допомогу військовим. Таким чином Ви отримаєте найкращу прикрасу для свого великоднього кошика — писанку, оздоблену Вашою добротою.

Крім цього у четвер Театральна площа перетвориться на виставка-ярмарок Великодніх писанок, які підготували старанні учні із 17 навчальних закладів м.Ужгорода. Ця подія триватиме всього годину — із 13:00 до 14:00. Ужгородці матимуть змогу придбати писанку, як символ весняного відродження природи.

У цей день у вас буде унікальна можливість долучитись до заходів – принести на оздоблення «живого дерева» писанку, або ж придбати її. Адже, можливо, саме Ваша ручна робота сподобається комусь настільки, що він подарує військовим кілька десятків (чи навіть сотень) гривень! Або ж саме Ваш внесок допоможе солдату, який цьогоріч їстиме паску па передовій!

Організаторами цих двох заходів є :

управління освіти Ужгородської міської ради;

навчально-виховні заклади міста;

Закарпатський музей народної архітектури та побуту;

ГО «Молодіжні ініціативи Закарпаття»;

Закарпатський осередок ВГТ «Бойківщина XXI століття».

Інформаційний партнер — ГО «Закарпатська громада».

Марічка Черничко, ГО «Закарпатська громада»

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *