Ужгородська міліція затримала зграю юних наркоманів (ФОТО)

У приміщенні закинутої будівлі колишнього аптечного складу любителі дурману курили марихуану через спеціальний пристрій –так званий бульбулятор. За цим заняттям їх  і застала міліція…

наркомани У ході профілактичного відпрацювання м.Ужгорода співробітники кримінальної міліції у справах дітей спільно з працівниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Ужгородського міськвідділу міліції та їх колегами з УМВС на чолі з начальником відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Валерієм Шнуренком виявили в одному з приміщень закинутої будівлі колишнього аптечного складу відразу 11 ужгородців віком від 14 до 23 років, які розважалися наркотичним зіллям шляхом викурення марихуани через саморобний пристрій – «бульбулятор».

Більшість осіб з цієї компанії добре знайомі правоохоронцям. Вони неодноразово потрапляли в їх поле зору. Та дивує те, що у цій сумнівній компанії були двоє хлопців і одна дівчина, які вчаться в одному з найкращих навчальних закладів міста. Ці троє підлітків з благополучних родин, їх вихованням займаються обоє батьків. Діти ні в чому не мають потреби. Вони добре одягнуті та доглянуті. Чому саме школярі опинилися в цій будівлі, пояснити правоохоронцям не змогли. А коли їх батьки дізнались, чим займаються їхні діти, то були шоковані.

На місце події прибула слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. В присутності понятих міліціонери вилучили наперстки з залишками наркотичного зілля, два паперові згортки: один із залишками речовини рослинного походження, другий – із залишками рослинного походження жовтого кольору, схожу на курильну суміш. А також «бульбулятори» – саморобні пристрої, виготовлені з пластикових пляшок для вживання наркотичних речовин.

Крім того, один із наркоманів видав з кишені куртки шприц без голки об’ємом 20 міліграм, на верхній частині якого знаходився шматок фольги з отворами для куріння. А його приятель мав пластиковий катетр.

Всі вилучені предмети і речовини направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області. Дана подія зареєстрована в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Ужгородського міськвідділу міліції. Наразі працівниками міськвідділу по даному факту проводиться перевірка.

Шановні батьки та законні представники дитини! Нагадуємо вам, що за вчинення правопорушень і злочинів неповнолітніми настає адміністративна та кримінальна відповідальність. Просимо вас приділяти своїм дітям більше уваги. Ви зобов’язані цікавитись, з ким вони спілкуються, відпочивають і дружать.

Шановні вчителі, класні керівники, завучі та директори навчальних закладів! Приділяйте більше уваги своїм вихованцям. Роз’яснюйте учням, що таке добре, а що таке погано. Доведіть до дітей, що погані звички згубно впливають на їх молодий організм. Проводьте з учнями профілактичні бесіди щодо дитячої наркоманії. Адже це важка хвороба психіки і всього організму, яка веде до деградації особистості і навіть до передчасної смерті. У стані наркотичного сп’яніння людина втрачає здатність тверезо мислити, перестає контролювати свої почуття та вчинки. Перебуваючи в такому стані, воназдатна на все, в тому числі й на злочин.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *