Ужгородка звинуватила Арсена Авакова у приховуванні інформації

Про це у мережі Фейсбук пише Milka Dovgomelya.

Як «законно» порушити закон?! – відповідь на це питання знає МВС.  30.10.2015 на сайті mvs.gov.ua, розпочато прийом анкет кандидатів на роботу в Бюро протидії наркозлочинності .
Відбір проходить на дві категорії посад: оперативних співробітників (агентів) і аналітиків, та триватиме до 13.11.2015. Згадуючи недавній набір до Патрульної Поліції, не можна не звернути увагу на велику кількість суперечок, які виникали в процесі, та по завершенню набору, через відсутність чітких умов, порядку проведення конкурсу, а також у зв’язку із забороною, особам, які не пройшли відбору, 6 місяців приймати участь у аналогічному наборі в інших містах. Про дану заборону учасників повідомили вже по завершенні всіх етапів, хоча згідно законодавства України, про всі обмеження та заборони, які виникають у зв’язку з участю у наборі, мали попередити ПРИ ПОДАЧІ АНКЕТИ.
Чи повториться ця ж історія з набором у бюро протидії наркозлочинності? Думаю, що так, адже вже сам початок набору залишає бажати кращого. Зокрема, знову ніде не прописаний порядок проведення конкурсу, не наведено чіткі умови визначення переможців конкурсу, ба навіть більше, на цей раз навіть не вказали номер «гарячої лінії», за яким можна було б отримати хоч якусь інформацію.
А от анкета, для участі у конкурсі, потребує окремого обговорення і аналізу. Найцікавішим у ній є останній пункт: «Подаючи цю анкету, я підтверджую, що розумію вимоги Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, надаю згоду на обробку моїх персональних даних у будь-який спосіб з метою організації прийому мене на посаду працівника Бюро протидії наркозлочинності та включення інформації про мене до бази персональних даних, та ознайомлений з правами, що передбачені Законом України «Про захист персональних даних», і погоджуюсь, що невдале проходження конкурсного відбору до Бюро протидії наркозлочинності може бути підставою для відмови в участі в інших конкурсних відборах, а також усвідомлюю, що організатори зберігають право ВІДМОВИТИ У НАДАННІ ВІДОМОСТЕЙ ЩОДО ПРИЧИН НЕПРОХОДЖЕННЯ ЕТАПІВ ВІДБОРУ КАНДИДАТАМИ.»

Впевнена, що більшість кандидатів, що подали анкети, погодились з цим пунктом, навіть не читаючи його. А якщо читали, то, мабуть, не зовсім розуміли суті цих слів. Випливаючи з даного пункту, будь-кого із учасників можуть «відсіяти» в процесі відбору не зважаючи на його особисті результати, і про причину відсіву вам не повідомлять. Тепер, навіть якщо у членів комісії на певному етапі до вас виникне особиста неприязнь-вас легко зможуть відсіяти, або ж припустимо, хтось дасть енну суму за посаду, а ви ні – вас знову ж таки відсіють, хоча звичайно ж це з області фантастики, тому що набір до Національної Поліції у нас базується на принципі «прозорості». А те, що рейтинги не публікують, інформацію про умови та порядок проведення відбору та формування рейтингових показників не надають- то так, дрібниці. Звичайно ж, ч.3 ст.32 Конституції України передбачено, що кожний громадянин МАЄ ПРАВО знайомитися в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, установах і організаціях з відомостями про себе, які не є державною або іншою захищеною законом таємницею. Також, в п.1 ч.3 ст.10 Закону України «Про доступ до публічної інформації» ідеться про те, що розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується, КРІМ ВИПАДКІВ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ ЗАКОНОМ. Але хіба ж для МВС діють якісь закони? Мабуть ні, бо з наведеного вище випливає, що МВС оголошуючи конкурс, свідомо повідомляє майбутніх кандидатів, про подальше порушення їх Конституційних прав. І виникає, цілком логічне запитання: Чи можна законно порушити закон?!

Шановний Arsen Avakov, назвіть, будь ласка, закон, яким МВС уповноважено приховувати інформацію, доступ до якої гарантується Конституцією України.

мілка мілка2

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *