Ужгородець забив до смерті свого приятеля

наручникиВ обласному центрі Закарпаття міліціонери затримали підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть 55-річного мешканця міста Ужгорода.

Вчора зранку по спецлінії «102» до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового лікаря центральної міської клінічної лікарні м. Ужгорода про те, що ним було здійснено виїзд на вулицю Заньковецької, де у дворі біля будинку констатовано смерть невідомого чоловіка.

На місце події виїхали керівництво та слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. В ході проведення оперативно-пошукових заходів працівники карного розшуку міськвідділу міліції спільно з експертами науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС встановили особу загиблого. Ним виявився 55-річний ужгородець, який займався бродяжництвом та систематично вживав спиртні напої.

При огляді тіла небіжчика були виявлені синці в області голови, чола, спинки носа, грудної клітини та спини. Для встановлення причини смерті тіло було направлено на розтин в прозектуру обласної клінічної лікарні. За кілька годин результати судово-медичної експертизи показали, що виїзд слідчо-оперативної групи був недаремним, оскільки чоловік помер від завданих йому тілесних ушкоджень.

Дільничні інспектори спільно з оперативниками карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції доклали чимало зусиль для розкриття тяжкого злочину, і, як результат, за одну добу розшукали та затримали підозрюваного. Ним виявився 35-річний мешканець цього ж будинку, біля якого був знайдений труп. Чоловік неодноразово потрапляв до поля зору міліціонерів. Лише протягом двох місяців міліціонери склали стосовно нього два адміністративні протоколи.

Спершу затриманий проходив у справі як основний свідок, адже саме він викликав швидку допомогу та міліціонерів. У своїх показах зазначив, буцімто вранці вийшов на подвір’я, щоб викинути сміття. Побачив невідомого чоловіка, який йшов дорогою  похитуючись. Нібито, будучи в стані алкогольного сп’яніння, незнайомець,не втримуючи рівновагу, кілька разів падав на землю.

Однак після того, як було зібрано достатньо незаперечних доказів, молодик був переведений зі статусу свідка в статус підозрюваного. З’ясувалося, що вбитий чоловік та затриманий були знайомі. Потерпілий, не маючи постійного місця проживання, неодноразово «гостював» у правопорушника. Про це свідчать покази сусідів, які бачили чоловіків разом.

Молодик зізнався у вчиненні злочину. З його слів, два дні тому, випивши зайвого, між ним та померлим виникла суперечка, причину якої він назвати не може. Словесна перепалка переросла в бійку, в ході якої він сильно побив небіжчика: наносив удари руками і ногами в різні частини тіла. А щоб полегшити стан товариша, всі ці дні давав йому знеболюючі таблетки. Однак це не допомогло: на ранок він виявив бездиханне тіло приятеля в ліжку. Щоб приховати свою причетність до тяжкого злочину, виніс тіло на вулицю та залишив неподалік будинку. Однак, злякавшись, що його хтось міг побачити, вигадав версію, що він першим знайшов тіло та викликав допомогу…

Як розповів т.в.о. начальника Ужгородського міськвідділу міліції Володимир Кувик, наразі за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (навмисні тілесні ушкодження, що спричинили смерть). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Відносно зловмисника обрано міру запобіжного заходу – арешт. Розслідування триває.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *