Ужгород писанковий (фото)

У “Совиному гнізді”, культурно-історичному центрі м. Ужгорода відкрилася Всеукраїнська виставка декоративно-ужиткового мистецтва “Світ Божий – як Великдень”
На виставці 86 майстрів з 9 областей України представили 115 унікальних мистецьких робіт. Це сакральний і декоративний живопис на шовку та металі, ікони, гутне скло, роботи з металу, гобелени, кераміка, різьба по дереву, дерев*яні скульптури, витинанки, живопис на склі, ткані рушники, ляльки і, звісно, писанки.
Усі ці витвори мистецтва поєднані світлою темою Воскресіння і несуть в собі життєдайну, нетлінну енергетику Добра і Любові.
У Чистий четвер я й сама ніби омилася в прозорих джерелах Творчого Духу нашого Роду. Враження будуть світити і гріти ще довго.
Але… хочеться, аби цю виставку побачило якомога більше містян і гостей міста. Родинами, школами, вузами, колективами – відвідайте “Совине гніздо”, торкніться скарбів нашого народу, полюбуйтеся роботою Майстрів. Хай вас огорне чистим крилом Воскресіння.

І, як звично, фоторепортаж… зроблений під чуйною опікою п. Мирослави Росул – чарівної талановитої художниці, яка знайшла себе в українській етноархаїці, у високій художній традиції трипільської культури. Для обох нас це світ звабний, притягальний, світ жіночності і мудрості. То ми собі порозкошували серед Краси. І вас запрошуємо!

Ольга Тимофеєва

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *