Categories Новини

Ужгородський бізнесмен продовжив лікбез для можновладців щодо облаштування ринку вживаних автомобілів

В продовження мого посту про вживані автомобілі, хочу розяснити тим товаришам та противникам ввозу вживаних авто, які пишуть та кричать на всю горлянку, що буде ввозитись автохлам, – пише на своїй сторінці у мережі Фейсбук ужгородський підприємець Віталій Тереля.

Держава Чехія з цієї так званої проблеми знайшла вихід в тому, що коли автомобіль безнадійно застарів та фінансово не вигідно його реставровувати, або перетворився внаслідок аварії чи нещасного випадку на автохлам, то в такому випадку є ліцензовані фірми, які знищують ці автомобілі на металобрухт з подальшою продажою металобрухту. Ці фірми є приватні та відповідно є “санітарами” автомобільного брухту-сміття, якого в нас хватає по прибудинкових територіях, біля смітників і т.д. Чому так, а тому що в нас немає системи здачі таких автомобілів на металобрухт.
Ще один вихід з цієї ситуації такий, що в Європі діє система знижок, що при купівлі нового автомобіля певної марки, наприклад “ШКОДА”, маючи вже сильно застарілий автомобіль можна отримати знижку до 1000 євро при здачі старого автомобіля на ліквідацію на металобрухт. Таким чином держава отримує вигоду в тому, що працюють автосалони, автобазари, фірми-ліквідатори і т.д. Одним словом працює економіка, а значить є зайнятість населення та поповнюються бюджети всіх рівнів.
Але на жаль наші керманичі цього не хотять розуміти, тому що в них в голові тільки гроші та як би ще вкрасти. Наші керманичі не розуміють одного, що бюджет поповняють підприємці та підприємства. То коли немає руху в економіці то вже й красти не буде що. Вихід зцього тільки один, це дати народу гідну платню то і віддача буде гідна. А то вже скоро виникне така ситуація, що нікому буде працювати і ні для кого буде працювати, бо всі втікають за кордон на заробітки шукати кращого життя. Досить прийти до візових центрів і промоніторити ситуацію, скільки народу подає та забирає візи, причому робочі і на довший час…

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *