Ужанський нацпарк стає центром наукового туризму (фото)

Останнім часом все більше і більше популярності в Ужанському НПП набуває науковий туризм. Днями парк відвідали колеги-лісівники з Угорщини та науковці з Чехії. Працівники відділу науково-дослідної та еколого-освітньої діяльності для гостей з Угорщини провели пізнавальні екскурсії до пралісів та пробних площ Алоїса Златніка, що на горі Кремінець. Закордонні лісівники були приємно вражені незайманою природою пралісів. Ці території ще за часів Австро-Угорщини в 1908 році на площі 331 га були взяті під охорону, пізніше охоронна територія, завдяки обґрунтуванням чеських ботаніків А. Златнік (Zlatnik) та А. Гілітцер (Ніlitzer) була збільшена до 559,9 га.
Метою чеських науковців було проведення повторних польових досліджень на пробних площах закладених А.Златніком в 1938 році на горі Явірник. Подальші дослідження на пробних площах, які знаходяться в Ново-Стужицькому природоохоронному науково-дослідному відділенні в масиві Кремінця будуть продовжені в наступному році.
Слід також згадати, що не останню позицію у збільшенні туристів на території парку відіграє створення належної рекреаційної інфраструктури, зокрема облаштування кемпінгового комплексу на базі Ново-Стужицького ПНДВ та облаштування туристичних маршрутів.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *