Україна та Угорщина будуть розширювати співпрацю в сфері освіти.

fotoУкраїна та Угорщина будуть розширювати співпрацю в сфері освіти. Про це під час он-лайн чату розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр.

«У мене була дуже плідна зустріч з паном міністром (Дмитром Табачником – Ред.), з яким ми обговорили цілий спектр питань у сфері освіти», – зазначив М. Байєр.
«Ми пропонуємо підписати новий протокол про співпрацю, який довгий час не поновлювався і який передбачає обмін стипендіями, стажуваннями, заохочення науково-дослідного співробітництва між українськими та угорськими вишами і науковими центрами», – розповів він.
Також, за його словами, «ми хотіли б підписати нову угоду про взаємне визнання дипломів і вчених ступенів з урахуванням того, що старі угоди, які зараз в силі, застаріли і не повністю відповідають Болонському процесу і змінам в угорській та українській вищій освіті».
Як розповів посол, угорська сторона готова надати допомогу у вивченні угорської мови в різних вишах України, «і ми дуже раді тому, що в Київському лінгвістичному університеті вже другий рік приймають студентів в угорськомовних групи».
«Я запропонував, щоб з вересня цього року, коли в обов’язковому порядку потрібно буде вчити і другу іноземну мову, в закарпатських школах при бажанні цією другою мовою стала угорська», – зазначив М. Байєр, повідомляє ІА «Наголос».

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *