У Закарпатському Берегові розпочалося висунення кандидатів на посаду міського голови

На цей момент документи вже подали 11 кандидатів у мери. з них тільки один угорець, висуванець ДПУУ Золтан Бабякберегово

29 квітня відбулося чергове засідання Берегівської міської територіальної виборчої комісії з позачергових виборів міського голови Берегова, що мають відбутися 2 червня.

Розглядалося питання про утворення виборчих дільниць. Всього їх буде, як і на попередніх виборах – 12-ть та одна спеціальна – у Берегівській центральній районній лікарні.

Також сьогодні офіційно розпочалося висування кандидатів на посаду міського голови Берегова. Виборні конференції у понеділок, 29 квітня, проводять міські партійні осередки КПУ, УДАР, Демократичної партії угорців України та інші. У середу об’явить про висунення свого кандидата ВО “Свобода”

«За попередніми даними планується висунення не менше 15 кандидатур на посаду міського голови, можливо їх кількість зросте навіть до 20-ти», – повідомив голова ТВК Володимир Щуренко. Адже час ще є – подання документів для реєстрації кандидатів завершується, згідно з законодавством, за 24 дні до виборів.

Також залишається відкритим питання про друк виборчих бюлетенів, зміст яких потрібно затвердити до 15 травня. Адже досі невідомо чи будуть ці бюлетені надруковані лише державною мовою або будуть двомовними, з урахуванням регіональної – угорської. За роз’ясненням положень діючого законодавства члени ТВК вирішили звернутися до Центральної виборчої комісії.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *