У Тур’ї Поляні створять громадську раду

16 липня, заступник голови Перечинської РДА Іван Погоріляк провів прийом громадян в с. Т.Поляна.

погоріляк

Першими на прийом прийшло подружжя, яке вважає, що сільський голова несправедливо розірвала з ними два роки тому договір оренди комунального приміщення, де вони проводили торгівельну діяльність. Цю проблему майже вдалося вирішити на місці: сільський голова пообіцяла, що під час розгляду цього питання на сесії, вона буде просити депутатів щоб не ставити максимальну оренду, бо приміщення і так два року пустує, а підприємці виготовлять експертну оцінку, вартість якої буде включено в сплату за оренду.
Потім було розглянуто декілька звернень щодо виділення земельних ділянок жителям села. Відносно цих питань І.Погоріляк зазначив, що виділення землі у межах населеного пункту є виключною компетенцією сільської ради, і райдержадміністрація може тільки рекомендувати сільському голові та депутатам розглянути заяви громадян на сесії сільської ради.
Цього дня, на прийом прийшла група людей із колективним зверненням щодо різних проблем села. Полянчани хотіли дізнатися, яким чином витрачаються кошти на потреби села, скільки грошей поступає до бюджету територіальної громади від оренди землі та майна. Порушувалися і питання забруднення навколишнього середовища та багато інших наболілих проблем. За дві години спілкування було скрупульозно проаналізовано дохідну і видаткову частини бюджету, обговорено питання щодо функціонування міні ГЕС та вивчення питання забруднення навколишнього середовища. Іван Погоріляк рекомендував жителям с. Т. Поляна, з метою здійснення постійного контролю за діяльністю сільського голови та депутатського корпусу, до яких у селян є багато претензій, створити при сільській раді громадську раду, на якій вони зможуть попередньо обговорювати усі проблемні питання села.

Новини Закарпаття

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *