У період правління Ющенка швейцарський банк заморозив 550 мільйонів доларів, які Балога намагався вивезти в офшори

балога– Нагадую Національному антикорупційному бюро України та нардепу Віктору Балозі, що я чотири рази працював заступником міністра МВС і один раз – заступником голови СБУ, тому володію дуже обширною інформацією, яку на теперішній посаді не маю повноважень перевірити процесуально, – зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль у відповідь на заяви НАБУ про необхідність доказів щодо корупційної діяльності Президента Віктора Ющенка та його оточення.

– Але якщо пан Балога звертається в НАБУ з приводу перевірки корупції президента Ющенка та його оточення, а НАБУ хоче конкретні факти, то надаю їх. У період президентства Ющенка та керування Секретаріатом Президента Балоги в швейцарський банк UBS  (один із найбільших банків країни) в Цюриху були покладені 550 мільйонів американських доларів. Це більше півмільярда, а не ті часто сміховинні суми, які фігурують у «амбарній книзі» Партії регіонів.
І зрозуміло, що за такі гроші ні Ющенко, ні Балога не розписувалися в якихось відомостях Януковича. Коли ж Балога захотів вивести ці гроші в офшори, банк, який уже мав проблеми через брудні гроші «віп-вкладників» з України, заморозив їх, оскільки Балога не зміг вказати законність їх отримання. Гроші досі знаходяться в банку в замороженому стані.
Як саме завозилися гроші в Швейцарію, я поки достеменно не знаю. Не виключено, що так само, як недавно контрабандні сигарети в Словаччину, – під виглядом дипломатичного вантажу. До речі, тоді послом України в Швейцарії працювала людина Балоги, а саме Посольство України, як і банк, знаходиться в Цюріху. Сам Балога неодноразово їздив у Швейцарію на відпочинок, а під час святкування нового 2009 року навіть спалив із п’яною компанією шале, про що писали всі європейські ЗМІ.
Прошу НАБУ перевірити дані факти в рамках правової міжнародної допомоги й довести свою професійність. Чи може хтось думає, що Ющенко здав президентську владу Януковичу за «дякую» або по відомостях?
У тому ж банку тримають свої активи й інші відомі персони. Я міг би назвати і їх, але ці люди мене не цікавлять і не тривожать.
Нагадую також, що згідно зі статтею 34 Конституції України, кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір.

Раніше “Трибуна” повідомляла:

Закарпатський нардеп Балога в Москві домовився про розблокування 400 мільйонів євро (ВІДЕО),

Путін “кинув” Віктора Балогу на 400 млн. євро

1 comment

люди says:

Вірю, що лише Губернатор здатен побороти таке соціальне зло для краян, зокрема для мукачівців, як епідемію балоги!
Лише губернатор має довести цю боротьбу до логічного завершення, а потім можуть призначати будь кого чужого чи свого, немає різниці.
Силу має лише Москаль, якого боіться і нетерпить Балога, як чорт ладана. Звільніть від рабстава балог усіх, хто не має сили і мусить терпіти десятки років знущання цього угруповання із Завидова.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *