У нелояльних мешканців Донбасу та Криму можуть відібрати українські паспорти

В Києві відбувся з’їзд Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, на якому головою партії було переобрано Олега Тягнибока. Це рішення було підтримано учасниками з’їзду одностайно. Повідомляє 24tv.ua

Тягнибок презентував актуальну редакцію партійної Програми захисту Українців та зазначив, що головною метою “Свободи” залишається деокупація Донбасу.

“Найперше, і найголовніше — відстояти українську державність в нерівній боротьбі з зовнішнім ворогом — московською ордою. Хочу нагадати, що ще далекого 1991 року, коли засновувалася наша організація, тодішні націонал-демократи називали москалів “братнім народом”, а Росію – “стратегічним партнером”. Ми ж наголошували у своїй програмі: Москва – наш ворог. Де ще ви побачите таку чітку позицію, цю правду? У програмі чи, тим паче, практиці якої партії? На жаль, більш ніде. Ні в тодішніх, ні в теперішніх політпроектів подібного не знайдете. Але, як бачите, “Свобода” як і двадцять шість років тому, так і нині чітко заявляє: Москва – не “стратегічний партнер”, Москва – стратегічний ворог. Саме тому, що тоді не дослухалися до Свободи сьогодні в Україні і є війна. Саме тому, що Свободу не слухають зараз — вона триває досі”, – зазначив лідер ВО “Свобода”.

За його словами, зараз українська влада заграє із Росією через лицемірний “мирний план Порошенка” і так званий “мінський процес”.

“Єдиний шлях для України – вимагати заміни “Нормандського формату” перемовин на “Будапештський” зі США та Великобританією. Тим більше, що сама Америка відкритим текстом, вустами своїх ключових речників заявляє про свою готовність до такої зміни. А президент Порошенко після фотосесії з Трампом виходить на прес-конференцію і вперто заявляє, що альтернативи “Мінську” немає. Хіба не ясно, що Москву не вмовляти треба, а вимагати і примушувати. З позиції сили! А одночасно з тим – нарощувати власну військову міць і вести жорстку боротьбу з п’ятою колоною всередині країни. І тоді повернення окупованих територій буде. На українських умовах та під українським прапором. Як це зробити — чітко і зрозуміло прописано в актуальній редакції Програми захисту Українців. І наше завдання ці пункти втілити у життя”, – підкреслив Олег Тягнибок.

Зокрема, Програма захисту українців передбачає повну економічні блокаду захоплених Росією територій Донбасу і Криму, недопущення надання їм “особливого статусу” чи проведення будь-яких виборів до повної деокупації. Після звільнення захоплених регіонів держава має провести повну перепаспортизацію населення, яка передбачає перевірку кожної особи на лояльність до України, наявність в неї громадянства інших держав та співпрацю з окупантами. Усіх, хто зрадив Україну, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів мають бути позбавлені громадянства та понести кримінальну відповідальність. Також план “Свободи” щодо деокупації захоплених Росією територій передбачає захист прав переселенців, які повертаються додому.

Лідер “Свободи” додав, що зараз Україна витрачає на утримання окупованих Росією територій близько 1 млрд доларів на рік. В той час, як за міжнародними конвенціями за окуповані території має відповідати країна-окупант.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *