У Мукачеві не виплачують допомогу безробітним

 

 

безробіттяМукачівці скаржаться на невиплату  фінансової допомоги по безробіттю міським центром зайнятості.

Один з безробітних жителів Мукачева, який повинен отримувати щомісячну фінансову допомогу від міського центру зайнятості, повідомивї, що вже з липня поточного року зареєструвався та знаходиться на відповідному обліку у міському центрі зайнятості як безробітний. Однак, запевняє він, ще з того часу не отримував жодної копійки допомоги, окрім 40 гривень у серпні місяці.

Подібна ситуація склалась також й у іншої безробітної мукачівки, яка неодноразово зверталась за поясненнями до міського ЦЗ, але так і неотримала бажаної відповіді чи, хоча б, об’єктивних пояснень.

Виникає питання: чому безробітні українці, яким Трудове законодавсто держави гарантує загальнообов’язкове державне соціальне страхування та фінансову допомогу по безробіттю (Закон України «Про зайнятість населення» №5067–VI від 5 липня 2012 року, а також ЗУ «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», наказ Міністерства праці та соціальної політики України “Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності” та ін.) не можуть отримати своє допомоги?

З такими питаннями ми вірішили звернутись особисто до керівника Мукачівського міського центру зайнятості Оксани Пехньо, яка пояснила усе проблемами державного фінансування та затримками держказначейства. Водночас, додала, що з кожним окремо проведена пояснювальна робота, люди – інформовані. Але наші читачі не погодились з такими твердженнями і продовжують стояти на своєму.

 Мукачево.net

 

 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *