У галереї «Ужгород» пройде виставка робіт Богдана Коржа

7 грудня в галереї “Ужгород” відбудеться відкриття виставки робіт відомого крайового митця Богдана Коржа. Автор презентує власні здобутки в скульптурі та графіці за останні 5 років, частина робіт експонується вперше.

Виставка присвячена нещодавньому ювілеєві художника.

Богдан Корж народився 28 листопада 1952 р. в м.Яблонець над Нісою (Чехія).

У 1972 р. закінчив Ужгородське училище прикладного та декоративного мистецтва.

1978 р. – випускник Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва.

Учасник обласних, республіканських і закордонних виставок та симпозіумів.

1985 р. – член Національної спілки художників України.

1997, 2008 і 2014 рр. – лауреат обласної премії у галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ім.Й.Бокшая та А.Ерделі в номінаціях “Скульптура” й “Монументальне мистецтво”.

2016 р. – заслужений художник України.

Митець працює у жанрах скульптурного портрета, садово-паркової і монументальної пластики, скульптури малих форм, медальному мистецтві. Роботи Богдана Коржа, присвячені знаковим подіям та постатям, представлені як в Україні, так і за кордоном (Словаччина, Угорщина, Хорватія, Єгипет).

Зокрема, в Ужгороді авторству митця належать меморіальні дошки Михайлу Грушевському, Золтану Баконію, братам Юрію-Августину та Євгену Шерегіям, Федору Потушняку, Юрію Саку, Івану Чендею, Івану Долгошу й іншим видатним діячам.

Оглянути ювілейну виставку Богдана Коржа всі охочі зможуть до 20 грудня, – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *