У двох закарпатців поліція вилучила незаконну зброю та боєприпаси

Закарпатські правоохоронці упродовж доби тричі знаходили і вилучали нелегальну зброю в Мукачівському та Свалявському районах. Двічі зброю було знайдено в будинку одного й того самого громадянина.

Працівники кримінальної поліції Мукачівського відділу поліції вилучили набої у чоловіка, який спробував їх продати. Правоохоронці встановили, що 49-річний мукачівець намагався збути патрони в кафе по вулиці Пирогова. У чоловіка вилучили та направили на експертизу 80 набоїв 7,62 мм калібру. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Два інші вилучення провели працівники Свалявського відділення поліції в селі Родниківка. Правоохоронці здійснили санкціонований обшук в дворогосподарстві мешканця Свалявського району за відповідним рішенням суду та знайшли мисливську двохствольну рушницю, 29 набоїв до неї та дві коробки пороху. Вогнепальну зброю та патрони були виявлені у вітальні будинку, а в підсобному приміщені порох. За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 248 Кримінального кодексу України, такі правопорушення караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого. Всю зброю вилучено в присутності понятих та відправлено на експертизу. Під час опитування власниця будинку пояснила, що її чоловік успадкував арсенал від свого батька, зараз же він перебуває на заробітках за кордоном.

У всіх випадках тривають досудові розслідування.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *