У Чопі масштабно відзначили День захисника України (ФОТО, ВІДЕО)

13 жовтня, у Чопі відзначили День захисника України. З нагоди свята у актовій залі Чопської міської ради пройшов урочистий концерт.

Відкрила захід Маріанна Сухолова, виконавши пісню «Покаяння». Опісля чого з вітальним словом виступив міський голова Валерій Самардак: «Ми величезною ціною добиваємося своєї свободи. Так, перемога буде за нами, але ніколи не забудемо тих втрачених життів, які були віддані за нашу незалежність.

Я хочу всіх привітати з цим значним святом. Захисник — це не прості слова, це кров солдат і віддані життя. Цей день викликає світлі почуття, смуток і пам’ять за людей, яких, на жаль, нема вже на землі.

Я бажаю всім присутнім здоров’я, особливо воїнам, міцного тилу, котрий ми вам забезпечимо, мирного неба і найшвидшого завершення війни».

Також присутніх зі святом привітали представники військової частини Т0300, Чопського прикордонного загону, Ужгородського об’єднаного військового комісаріату, єпископ Ужгородський і Закарпатський УАПЦ КП Кирило.

Чимало військових, учасників бойових дій цього дня були нагороджені грамотами та медалями від Ужгородського ОМВК, міської ради. Зокрема, медалями “Учасник АТО” було нагороджено чотирьох офіцерів Патрульної поліції Ужгорода та Мукачева.

Владика Кирило нагородив підполковника Миколу Журавльова високою церковною нагородою.

Привітав очільник Чопа і волонтерів, які завжди допомагають нашим бійцям. Отримали подарунки вдови загиблих на Сході України героїв Олега Коваля та Артема Коханого.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих воїнів АТО.

Порадували присутніх виступами Анастасія Мигович з Воловеччини, студент Ужгородського коледжу мистецтв Віталій Горбей,співачка Маріанна Сухолова, декламуванням віршів Людмила Самофал, ансамбль скрипалів «Скерцино», викладачі музичної школи та представник військової частини.

Закінчилося свято патріотичним флешмобом у виконанні школярів.

Більше матеріалів можна знайти за посиланнями: фото, відео.

  • chop6 chop7 chop8 chop9-zhuravlov chop10-zhuravlov chop11 chop12 chop13 chop14 chop15 chop4 chop5chop16
  • photo17 photo23

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *