Categories Новини

У Берегові появляться нові туристичні родзинки

береговоКерівник берегівської громадської організації «Чистий берег» Олег Супруненко поцікавився у міського голови Золтана Бабяка на прес-конференції щодо долі будівлі по вулиці Мукачівський і можливість відкриття старого винного заводу для туристів.

Загалом пана Супруненка цікавила подальша доля нетипової для місцевої архітектури будівлі, фасад якої виходять на берег каналу Верке та на ресторан «Золота Пава». За інформацією громадського діяча, краєзнавці припускають, що саме тут мешкав у XIX ст. головний архітектор комітату Берег.

Зараз від будівлі залишилася сама оболошка з проваленою підлогою та напівзруйнованими стінами. Справа в тім, що містом ходять чутки, що будинок будуть повністю зносити, а на його місці будуватимуть новий більш модерний, — повідомив Олег Супруненко. Хотілося би зберегти цінну історично-архітектурну будівлю, і яке ставлення до цього має міський голова?

Золтан Бабяк відповів, що звичайно ж будинок треба зберегти, тому що це культурне надбання нашого міста. Також міський
голова повідомив, що новий власник будівлі на Мукачівській представляв проект плану. В ньому не йшлося про демонтаж будівлі, а про реконструкцію. Розглядалося лише питання про демонтаж деяких стін, аби відновити майже зруйнований дах. Загалом мер Золтан Бабяк поділився з журналістами інформацією, що підприємець Вайс планує використати будівлю у туристичній сфері. Тут має бути виставкова та дегустаційна зали, магазин сувенірів.

Голова громадської організації «Чистий берег» також цікавився щодо старовинного винного заводу, який, на жаль, сьогодні не функціонує, проте його унікальні сховища могли б привернути увагу багатьох туристів. Золтан Бабяк підтримав тему Олега Супруненка і запевнив, що вже планував зустрітися з власником підприємства, аби обговорити використання винних погребів для туристів.

beregszasz.com.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *