ТСК по Мукачівським подіям показали по “Тисі”

Народний депутат України, член фракції «Блок Петра Порошенка» Валерій Пацкан висловив незадоволення, що всіх без розбору закарпатців на іншій території України тепер вважають злісними контрабандистами. Про це він сказав під час ефіру на телеканалі «Тиса» у програмі «Про головне», участь у якій взяв разом зі своїми колегами – членами Тимчасової слідчої комісії.

тск«Після мукачівських подій склали міф, ніби усі закарпатці – контрабандисти. Я проти цього. Не можна клеймити всіх закарпатців. Те, що йде через “зеленку”, то одна сота, а то й тисячна від того, що йде “типу офіційно”, через пункти пропуску. Саме на цьому треба акцентувати увагу. Треба притягнути до відповідальності тих, хто зробив цю контрабанду в Закарпатській області, роками її кришує і заробляє щомісяця мільйони. А не звинувачувати всіх закарпатців», – сказав народний депутат.

Програма ж була присвячена роботі ТСК і її результатам. Народні депутати розповіли, що завдяки роботі комісії повторення подібної ситуації у майбутньому буде унеможливлено у будь-якому куточку України. А те, що такий орган був необхідний, свідчать, за словами нардепів, самі результати. «Якби ТСК не була утворена, то багато речей хотіли б заховати під сукно, тобто приховати від громадськості та спустити на гальмах», – наголосив Ігор Крулько.

Зокрема, у програмі неодноразово прозвучало, що під час мукачівських подій представники правоохоронних органів проявили повну службову недбалість, а їхні дії були не професійними, а дилетантськими. «Ми побачили, що особовий склад, люди, які представляють правоохоронні органи, не знають своїх посадових обов’язків», – наголосив нардеп Ігор Крулько, який у Верховній Раді входить до фракції ВО «Батьківщина». Що ж стосується діяльності СБУ, то депутати зазначили, що у структурі були люди, які не те, щоб запобігти мукачівським подіям, навпаки допомогли, аби вони відбулися.

Як зазначив член фракції «Блок Петра Порошенка» Валерій Пацкан, народні депутати, що входять до складу комісії, обов’язково рекомендуватимуть парламенту прийняти закон про тимчасові слідчі комісії. Це необхідно, аби наступні подібні органи мали більш широкі повноваження. Але важливо, за словами Валерія Пацкана, забезпечити, щоб у майбутньому ТСК не створювалися для боротьби з політичними опонентами.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *