Categories Новини

Три закарпатські школярі – переможці всеукраїнського конкурсу «Очима дитини про бюджет країни»

У Києві пройшов підсумковий етап конкурсу дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни», де троє дітей із Закарпатської області зайняли призові місця. Організатор конкурсу – Міністерство доходів і зборів України. Його мета – виховання податкової культури, формування знань та розуміння економічної грамотності у школярів.
Закарпатськими переможцями конкурсу дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни – 2014» за напрямом «Комп’ютерна графіка (комп’ютерна анімація)» стали Євген Шимон, який зайняв І місце в першій віковій категорії (9-11 років), з назвою роботи: «Країна чесності». У другій віковій категорії виборола І місце Іванна Кобулей з роботою «Бюджет бджолиної сім’ї». Євген та Іванна проживають в Свалявському районі, навчаються у Полянській ЗОШ І-ІІІ ст.
У категорії «Літературні твори» (ІІ вікова категорія), де були представлені роботи учнів 12-15 років, Анастасія Кодріш з Іршавського району зайняла ІІІ місце за роботу «Тижневик Івана Бюджета». Анастасія –  учениця  Іршавської ЗОШ №2.
Всього на конкурс було подано 13 тисяч дитячих робіт з усіх куточків України. До фіналу пройшло 137, в тому числі і роботи закарпатських діток. Художні і літературні твори, комп’ютерна анімація, усю цю палітру робіт юних талантів, оцінювало компетентне журі: науковці, діячі культури, журналісти та громадські активісти.
Проникливе дитяче бачення теми бюджету та конкурсу не залишило членів журі байдужим, а визначити переможців виявилось дуже нелегкою справою.
Як зазначив заступник Міністра доходів і зборів Михайло Ноняк: «Ми маємо змогу помилуватися думкою нашого підростаючого покоління. Це наш цвіт нації. І такі чудові роботи розкривають потенціал наймолодшого покоління, які є майбутнім нашої України».
Директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович, зазначив: «Мета цього конкурсу, щоб діти зрозуміли, що потрібно платити податки і жити чесно. Для мене дуже важлива думка дитини. Основним критерієм оцінювання було те, що в роботах діти відчувають серцем та як це відобразилось в їх конкурсних роботах».
«Дуже приємно, що нашим діткам із нашого рідного Закарпаття вдалось зайняти переможні місця. Вірю, що з кожним роком ми матимемо не тільки велику кількість учасників конкурсу, а ще більшу кількість переможців. Дякую всім за участь, а переможців сердечно вітаю та бажаю розкривати якомога більше своїх талантів»: підкреслив Олексій Петріченко, в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *