Троє чиновників з Рахівщини будуть відповідати перед законом за махінації з державним майном

прокуратура2На Рахівщині за втручання прокуратури 3 посадовців вже притягнуто до відповідальності за порушення при розпоряджанні майном державної та комунальної власності.

Рахівська прокуратура провела прокурорські перевірки щодо дотримання органами місцевого самоврядування та органами державного контролю району вимог законодавства при розпоряджанні майном державної та комунальної власності.

Як повідомив прокурор Рахівського району Віктор Кузан: «Встановлено, що органами місцевого самоврядування району не у повній мірі дотримуються вимоги чинного законодавства при розпоряджанні майном державної та комунальної власності».

Зокрема, у порушення вимог ст. 10 Закону України “Про оренду державного і комунального майна” у договорах, які укладаються сільськими радами району відсутні такі істотні умови, як обов’язок страхування орендарем взятого ним в оренду майна,  обов’язки сторін щодо забезпечення пожежної безпеки орендованого майна, а також порядок забезпечення виконання зобов’язань за договором. Також, у всіх випадках в укладених договорах оренди радами не визначено виконання зобов’язань орендаря у випадку прострочення по сплаті орендної плати сплати пені в розмірі облікової ставки НБУ, за кожний день прострочення.

Крім цього, органами місцевого самоврядування району не дотримуються вимоги ст. 17 Закону щодо 5-річного строку дії укладених договорів оренди, – повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *