Трьох мешканців Закарпатської області засуджено за незаконний обіг наркотиків та вогнепальної зброї

пістолетНабув чинності вирок Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно трьох учасників злочинного угрупування, які налагодили незаконний обіг наркотичних засобів та вогнепальної зброї.
У ході досудового слідства слідчим відділом УСБУ в Закарпатській області було встановлено та доведено, що троє мешканців Мукачівського району, віком від 40 до 45 років, впродовж тривалого часу реалізовували особливо небезпечні наркотики – гашиш, марихуану, смолу канабісу, опій, а також вогнепальну зброю.

наркот
У грудні 2011 року поблизу одного з готельних комплексів Мукачева співробітники СБУ затримали зловмисників на «гарячому» під час спроби збуту 125 грамів марихуани та однієї одиниці вогнепальної зброї без жодних на неї дозвільних документів. За цю протиправну оборудку злочинці планували отримати 5 тисяч доларів США.
Під час обшуку помешкання одного із затриманих правоохоронці виявили та вилучили ще дві одиниці вогнепальної зброї та бойові набої до них.
Суд визнав двох місцевих мешканців винними у вчинені злочинів, передбачених ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання зберігання, пересилання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України і призначив їм покарання у вигляді 2 років та 1 місяця позбавлення волі кожному. Третього учасника злочинної групи визнано винними за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.2 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України і засуджено до 4 років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.
Прес-центр СБ України

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *