Телефонні шахраї знову дурять ужгородців

телефонЯк завжди головна мета зловмисників – обманним шляхом заволодіти чужими грошовими коштами. Аналіз показує, що найчастіше жертвами шахраїв стають громадяни поважного віку, оскільки вони є найбільш довірливі та при цьому ще і більш беззахисні.

До прикладу, днями телефонний шахрай видурив від 63-річної ужгородки 3 000 гривень за непритягнення її 41-річного сина мешканця району до кримінальної відповідальності.

Зловмисник зателефонував довірливої пенсіонерці близько 18-ї години з прихованого номера телефону. Повідомив, що її син знаходиться в міліції, однак якого саме міськрайоргану не уточнив. Для того щоб залагодити справу потрібно переказати гроші на картковий рахунок, номер якого повідомив невідомий у телефонній розмові. При цьому наполягав, що у неї мало часу, та щоб вона про це нікому нічого не казала. Потерпіла зробила все те, що вимагав у неї зловмисник – поспіхом зібрала всі свої заощадження в сумі 3 000 гривень та перерахувала їх через найближче відділення банку на рахунок зловмисника.

Лише після того, як пенсіонерка переказала кошти, вона здогадалася зателефонувати синові. Чоловік був здивований розповіддю схвильованої матері та повідомив, що у нього усе в порядку, і ніяких проблем він немає. Тоді потерпіла звернулася за допомогою до міліції. Шановні громадяни! Будьте обережні! Не вірьте шахраям, ким би вони не представлялися і що б не говорили. Якщо вам телефонують і називаються працівником міліції, кажучи, що ваш родич скоїв злочин, відразу зателефонуйте на «102» і поцікавтеся, чи це справді так.

Заодно дізнайтеся, чи працює в міліції такий-то працівник, як назвався незнайомець. А головне — відразу телефонуйте родичеві, про якого йдеться, і поцікавтесь, чи все в нього в порядку. І в жодному разі нікому не давайте грошей! Цим ви або убезпечите себе від шахраїв, або, якщо «вимагач» дійсно є працівником міліції, допоможете очистити наші лави від випадкових людей. Бережіть себе та своїх близьких.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *