Categories Новини

Суд задоволив апеляційну скаргу закарпатської прокуратури – засновника газети, якого підозрюють у сепаратистських закликах триматимуть під вартою

         

Сьогодні, 26 листопада Апеляційний суд Закарпатської області задоволив апеляційну скаргу прокуратури Закарпатської області застосувавши відносно підозрюваного М., – засновника газети, якого підозрюють у сепаратистських закликах, запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Цією ж ухвалою Апеляційний суд  області скасував попередню ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду від 12 листопада, якою відносно газетяра було застосовано альтернативну міру – особисте зобов”язання.

Нагадаємо, що на початку листопада прокуратура зверталася з клопотанням про обрання запобіжного заходу тримання під вартою головному редактору місцевої газети, який розповсюджував заклики до розпалювання національної ворожнечі та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Свою позицію прокуратура області обґрунтовувала тим, що на даний час наявний ризик вчинення редактором видання іншого кримінального правопорушення, оскільки в ході досудового розслідування встановлено, що на даний час останній продовжує здійснювати друк та розповсюдження друкованого періодичного видання. Редактор газети підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, за які законом передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк понад 5 років.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *