Суд визнав незаконною діяльність “Йоббіка” на Закарпатті

йоббікПостановою Закарпатського окружного адміністративного суду задоволено позов прокуратури Закарпатської області щодо припинення діяльності благодійного фонду «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли».

Йдеться про фонд одного з депутатів праворадикальної партії Угорщини «За кращу Угорщину» («Йоббік»), яка у власній політичній програмі задекларувала повернення Закарпаття до Угорської Республіки.

З метою реалізації вказаних задумів, партією було утворено та зареєстровано цей благодійний фонд «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли», діяльність якого була спрямована на втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність.

Нагадаємо, у вересні цього року прокуратура Закарпатської області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом щодо припинення діяльності благодійного фонду «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли». Підставою для цього стали встановлені прокурорською перевіркою грубі порушення законодавства України у діяльності вказаного фонду.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *