Собака-митник Закарпатської митниці ДФС знайшла приховані тютюнові вироби

митниця4Незаконно перемістити через кордон цигарки намагалась громадянка Румунії, яка заїхала на митний пост автомобілем «VOLKSWAGEN GOLF» із румунської реєстрацією. Для проходження митного контролю іноземка обрала «зелений коридор».

Перед початком проведення митного огляду румунка заявила, що в неї відсутні товари та предмети приховані від митного контролю.

В ході проведення митного контролю автомобіль виведено із «зеленого» та направлено в «червоний коридор». Для проведення поглибленого митного огляду залучена службова собака, яка дала сигнал працівниками митниці, що в багажному відділенні можуть знаходитись заборонені або обмежені для переміщення через кордон товари.

Оглянувши дві картонні коробки та поліетиленовий пакет із лотками з під капсул миючого засобу, працівники виявили незаявлені під час усного опитування, приховані від митного контролю, сигарети вітчизняного виробництва з українськими акцизними марками марки: 130 пачок «EB», 40 пачок «STRONG» та 100 пачок «ROSHE».

В своєму поясненні громадянка вказала, що про цигарки їй нічого не відомо, дві картонні коробки та поліетиленовий пакет перевозить на прохання малознайомого їй громадянина.

Таким чином, іноземка скоїла дії спрямовані на переміщення через митний кордон України сигарет з приховуванням від митного контролю, тобто шляхом надання одним товарам вигляду інших.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та лотки з під капсул миючого засобу вилучено.

ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *