Службовці Держгеокадастру в Закарпатській області незаконно передали в користування 20 га землі

прокуратура-земляТячівською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом зловживання владою або службовим становищем службовими особами Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області (ч.2 ст. 364 КК України).

Як повідомив керівник Тячівської місцевої прокуратури Степан Жовнір, Тячівською місцевою прокуратурою, спільно з співробітниками районного МРВ управління СБУ в Закарпатській області, встановлено, що  службові особи Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області причетні до незаконної передачі, шляхом зловживання службовим становищем та в порушення Земельного кодексу України, у власність 10 земельних ділянок, за межами населеного пункту с. Руське Поле без попереднього вилучення в постійного користувача КСП «Руськополівське».

Ринкова вартість цих земельних ділянок загальною площею 20 га становить більше 1 млн. грн.

Санкція вказаної статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *