Categories Новини

Службові особи Закарпаття розтратили понад 500 тисяч гривень державних коштів

Слідче управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області виявило факт розкрадання державних коштів службовими особами одного з органів виконавчої влади області. Зокрема, ці службові особи за період 2011-2013 років, зловживаючи службовим становищем, за змовою з іншими службовими особами підпорядкованих структурних підрозділів, витратили бюджетні кошти, які перебували в їх розпорядженні.
Співробітники СУ ФР ГУ Міндоходів краю встановили, що загальна сума «розбазарених» коштів – понад півмільйона гривень. Витратили бюджетні гроші службовці шляхом укладання угод страхування об’єктів комунальної власності, які не мали економічної доцільності.
За цим фактом із ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, СУ ФР ГУ Міндоходів розпочато досудове розслідування.
 – Незважаючи на те, що одним з основних завдань Головного управління Міндоходів є вжиття заходів щодо мобілізації коштів до бюджету, слідчими та оперативними підрозділами постійно вживаються заходи і по моніторингу та законності витрачання суб’єктами господарювання бюджетних коштів, – зазначає Михайло Шукост,  в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області.
За його словами, наразі у кримінальному провадженні триває досудове слідство та вживаються заходи по встановленню кола осіб, причетних до розкрадання державних коштів.
Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *