Categories Новини

Словаки зі всього світу зібралися на Закарпатті

ГромовийУ п’ятницю, 13 вересня, у рамках проведення Днів словацького закордоння на Закарпатті, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Антон Громовий зустрівся із членами Всесвітньої асоціації словаків, які проживають за кордоном.
Також на зустрічі були присутні: Генеральний консул Словацької Республіки в м.Ужгород Янка Буріанова, Почесний консул Словацької Республіки у смт. Великий Березний Олег Адамчук, голова Уряду для закордонних словаків Владімір Скалський та голова Всесвітньої асоціації словаків, які проживають за кордоном Наталія Шутанич.
Приїхали словаки з кількох країн світу, зокрема: Словаччини, Польщі, Сербії, Швеції, Швейцарії та інших держав.
Вітаючи на Закарпатті гостей, Антон Громовий зазначив:
Ми раді, що представники Всесвітньої асоціації словаків завітали на  Закарпаття. Оскільки саме в нашому регіоні проживає одна з найчисельніших на теренах України словацька національна спільнота. Закарпаття – мультикультурний та поліконфесійний регіон, де впродовж віків проживають представники різних національностей. Наслідуючи традиції, нині ми активно співпрацюємо з представниками Словацької республіки і будемо й надалі продовжувати цю плідну співпрацю.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *