Словаки пояснили, чому їхні поліцейські застрелили закарпатця (фото+відео)

нелегали3aСловацькі поліцейські застрелили українця. За даними МВС Словаччини, мешканець Закарпаття вночі переводив групу нелегальних мігрантів із України за кордон, – повідомляє телеканал “Інтер”.

Як повідомив міністр внутрішніх справ країни, українця помітили словацькі прикордонники. Вимогу – зупинитися – він проігнорував, а з собою мав мисливську рушницю.

Зчинилася стрілянина. Від поранення провідник помер на місці, ніхто із поліцейських чи нелегалів не постраждав. Українські служби поки що не коментують цей випадок.

Раніше загиблий вже відсидів в українській в’язниці три роки за незаконне переведення нелегальних мігрантів через кордон. А торік влаштував перегони із закарпатськими прикордонниками.

Роберт Каліняк, міністр внутрішніх справ Словаччини: “Це був українець. Ми давно стежили за цим чоловіком. Рівно рік тому він уже стріляв у наших поліцейських. Зараз знову нелегально перетнув кордон із п’ятьма в’єтнамцями. На вимогу зупинитися та попереджувальні вистріли – не реагував, був небезпечний, тому відкрили вогонь. Наразі ми ведемо перемовини з представниками українського міністерства внутрішніх справ та прикордонниками”.

Міністерство внутрішніх справ Словаччини оприлюднило фотодокази з камер спостереження, на яких видно, що в застреленого у руках справді була рушниця. За непідтвердженою інформацією вбитого звали Іван Васильняк, мешканець села Жорнава.

нелегали4

 

Відрізок кордону з Україною (Закарпатська область) охороняють 900 поліцейських, які працюють позмінно. За словами Роберта Каліняка охорона кордону технічно добре обладнанна. Загалом за цей рік було затримано більше ста нелегальних мігрантів, які намагалися потрапити на територію Словаччини. Лише восьмеро громадян України звернулося за цей час з проханням надати їм притулок, найбільше мігрантів з Афганістану, Пакістану, Сомалі та В’єтнаму.

https://www.youtube.com/watch?v=iimyXh23s-E

 

karpatskijobjektiv.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *