Categories Новини

Сім медалей закарпатських силачів на чемпіонаті України

федорішкоУ Мукачеві на головній сцені драмтеатру пройшов чемпіонат України з пауерліфтингу в класичному жимі лежачи серед чоловіків і жінок, де атлети змагались без застосування спеціальної екіпіровки. У турнірі взяли участь і 17 закарпатських спортсменів, семеро з яких здобули медалі різного ґатунку.

У ваговій категорії до 47 кг серед жінок прогнозовано перемогла найлегша учасниця змагань студентка факультету здоров’я людини УжНУ Єлізавета Бан (ФСТ «Динамо»), котра впевнено виконала всі три підходи до штанги й випередила  призерок з Львівщини та Тернопільщини на 25 кг! Ліза цього року вже стала чемпіонкою світу і України серед молоді і ось перше доросле «золото».

Серед чоловіків у категорії до 74 кг не було рівних динамівцю з Ужгорода Олександру Шляхті, котрий відірвався від найближчих переслідувачів з Вінничини та Львівщини на 17,5 кг і  з особистим рекордом вперше став чемпіоном України.  У вазі до 83 кг запекла боротьба  за першість тривала до останнього виходу на поміст  і завдяки тактичного грамотно спланованому виступу переможцем тут став мукачівець Євген Захаров (ФСТ «Спартак»), який у вирішальному підході випередив суперників з Київщини та Луганщини.

федорішко2

Срібними призерами чемпіонату України у своїх вагових категоріях стали спартаківці з Мукачева Іван Дрогобецький (до 120 кг) , Євген Жеребак (понад 120 кг), свалявець Євген Іванчов (до 66 кг), а бронзову нагороду здобув мукачівець Владислав Логойда (до 59 кг). Головний приз змагань за найбільшу підняту вагу – смартфон найновішої моделі від спонсора чемпіонату Сергія Саміляка виборов сумський суперважковаговик Валентин Сітало, який вижав 237,5 кг.

За підсумками командної боротьби  перше місце з 59 очками посіла збірна Закарпаття, на 2-му місці  Львівська область (45 очок), на 3-му – Сумська (21 очко).

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *